Kachna s povidlovou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

4 kachní stehna

200 g sušeného ovoce (švestky, meruňky)

Také vás může zajímat ...

150 g švestková povidla

šťáva z 1 pomeranče a 1 citronu

1 lžička citronové kůry

skořice a tymián

sůl, pepř, kmín

Postup:

Nejdříve stehna osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a nezakryté zprudka pečeme 15–20 minut. Poté ztlumíme na asi 160 °C, pokud je třeba, ještě podlijeme a zakryté pečeme do změknutí (asi dvě hodiny). Zatímco se maso peče, připravíme si povidlovou omáčku.

Povidla lehce rozvaříme s citronovou a pomerančovou šťávou, skořicí a tymiánem. Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec přidáme sušené ovoce a citrusovou kůru. Když je maso dopečené, slijeme tuk, který stehna pustí a přilijeme připravenou povidlovou omáčkou (můžeme ještě přidat citrusovou šťávu).

Vrátíme do trouby a při teplotě asi 130 °C dopékáme zakryté asi 15–20 minut, aby se chutě krásně spojily.

Podáváme s bramborovými noky nebo bramborovými knedlíky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...