Moje sladké tajemství

Kachní prsa po šumavsku

Suroviny:


  • 4 kachní prsa

  • 120 g sušeného ovoce

  • 40 g ořechových jader

  • 100 ml dezertního vína

  • vývar nebo voda na podlévání

  • 1 lžíce oleje

  • sůl

  • směs suchých bylinek


Postup: Sušené ovoce pokrájíme a zakapeme vínem. Nasekáme si ořechy. Každý kousek masa nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikla kapsa, kterou vyplníme namočeným ovocem a ořechy. Prsa uzavřeme párátky, osolíme, okořeníme sušenými bylinkami a na oleji opečeme.

Potom podlijeme trochou vývaru nebo vodou a zvolna pečeme doměkka..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden