Krémově jemné těstoviny

Suroviny:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • sůl a hrášek v konzervě
  • 250 g špaget

Postup: Lehký jarní oběd s vůní a chutí italské kuchyně. Chřest nejprve omyjeme, a poté z každého výhonku odřízneme zdřevnatělé konce i křehké špičky.

Také vás může zajímat ...

Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložíme prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájíme nahrubo, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 4 až 5 minut.  Mezitím nalijeme do rendlíku smetanu, přidáme celé stroužky česneku a přivedeme k varu.

Poté sejmeme z ohně a vyjmeme česnek. Vařený chřest slijeme necháme okapat, případně ho osušíme. Následně vsypeme chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujeme do hladka. Vzniklou omáčku dochutíme solí.  Připravíme si těstoviny. Uvaříme je podle návodu na obalu a následně scedíme a propláchneme vlažnou vodou.

Uvařené těstoviny vložíme na talíř a přelijeme omáčkou. Nakonec přidáme křehké špičky chřestu, hrášek a posypeme hoblinkami parmazánu.  Tento lahodný pokrm při servírování elegantně doplní sklenka bílého vína.

Atmosféru dotvoří podávání pokrmu na slunné terase.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...