Moje sladké tajemství

Kůzlečí roláda s nádivkou

Suroviny:


  • 2 ks kůzlečí kýty

  • mleté kůzlečí maso

  • slanina

  • 2 krajíce toastového chleba

  • 0,5 dl smetany

  • 1 dl vody

  • 2 vejce

  • 1 mrkev

  • řapíkatý celer

  • ½ cibule

  • 1 kyselá okurka

  • jíška

  • petržel, bazalka

  • sůl a pepř


Na Nádivku:

  • zbytek náplně do kůzlečí pečeně

  • 2 vejce

  • smetana

  • sůl


Postup: Kůzlečí kýtu vykostíme. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijeme kapkou smetany. Na závěr přimícháme nahrubo nakrájené byliny.

Kýtu rozřízneme na velkou plochu, abychom na ni mohli nandat směs, osolíme a opepříme. Pak na maso nandáme náplň, smotáme a přichytíme pevně provázkem. Na pekáč dáme nejdřív kosti, na ně pak položíme roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se.

Znovu osolíme a opepříme. Do pekáče přidáme máslo a nakrájenou zeleninu. Dáme péct na 180 stupňů. Mezitím si připravíme nádivku: žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme sníh. Ke zbylé směsi masa přidáme žloutky, kapku smetany a vmícháme sníh z bílků.

Pekáč vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme směs. Pečeme při 175 stupních 20–30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden