Mořský vlk v solné krustě

Suroviny na 5 porcí:

1,5 kg čerstvého mořského vlka

Také vás může zajímat ...

2 kg mořské soli

2 bílky hrst čerstvých bylinek na rybu

400 g čerstvého špenátu

1 cibule

100 ml smetany

citrón

Postup:

Vykuchanou rybu opláchneme a dobře osušíme. Osolíme zevnitř, přidáme bylinky a zakapeme citrónem. Bílky smícháme s kilem mořské soli a vytvoříme těstíčko, kterým celou rybu obalíme. Na plech vysypeme další kilo soli a na něj položíme rybu obalenou do těstíčka. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C asi na 25 minut.

Po upečení necháme rybu zchladnout, sloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme. Stáhneme kůži a servírujeme šťavnaté masíčko. Jako přílohu podáváme bílé pečivo a špenát. Na špenát si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme oprané listy špenátu a 10 minut dusíme.

Opeříme, osolíme a přidáme trochu smetany.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...