Mozzarela s kávovým přelivem

Víte, že kávu lze přidávat i do slaných masových pokrmů? A chutná báječně…

Suroviny na 4 porce:

Také vás může zajímat ...

4 koule mozzarely

4 půlky nakládaných broskví

1 hlávka salátu nebo lociky

25 g oříškové směsi (kešu, buráky, kousky vlašských ořechů)

25 g mleté kávy

0,05 l olivového oleje

0,1 l balzamikového octa

30 g krystalového cukru

špetka soli

Postup:

1. Kávu nasypeme na pánev, nasucho ohřejeme a zalijeme olivovým olejem. Necháme vyluhovat. Větší část cukru a octa spolu svaříme do zhoustnutí. Olej s kávou po vychladnutí přecedíme přes sítko a smícháme se zredukovaným octem s cukrem na přeliv. Ve velké teflonové pánvi na mírném plameni rozpustíme zbytek cukr a přidáme broskve nakrájené na plátky.

Zakápneme balzamikem, zvýšíme plamen a plátky broskví karamelizujeme z obou stran.

2. Do větší misky natrháme vypraný salát a mozzarelu na kousky, přidáme plátky broskví, přisypeme směs oříšků a mírně osolíme. Přelijeme kávovým přelivem a necháme odležet v chladu přibližně 2 hodiny (aby salát neoschnul). Občas promícháme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...