Moje sladké tajemství

Pikantní hříbky do zásoby

Suroviny:


  • 1,5 kg malých pevných hříbků

  • sáček přípravku Deko

  • 500 ml octa

  • 1,75 l vody

  • trochu krystalového cukru

  • 2 lžičky celých hořčičných semínek a sůl


Postup:

Ocet, vodu a přípravek Deko povaříme na mírném ohni pět minut a hotový nálev podle chuti dochutíme cukrem a solí. Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme, pak je narovnáme do menších zavařovacích sklenic, přidáme hořčičná semínka a zalijeme teplým nálevem. Skleničky opatříme víčkem a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C. Sklenice potom necháme vychladnout a nakonec je uložíme na suché tmavé místo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden