Rajčata plněná mletým masem

Suroviny:  200 g mletého vepřového masa  15 velkých dužnatých rajčat  80 g rýže  2 lžíce másla  1 cibule  sůl a pepř  petrželka  2 vejce Omáčka:  300 ml hovězího vývaru  200 ml zakysané smetany  ½ lžičky worcestrové omáčky  2 lžíce másla  ½ cibule

Postup:

Nejprve omytým rajčatům odkrojíme vršky a pak je vydlabeme. Na másle zpěníme cibulku, přidáme maso, sůl, pepř a petrželku, přiklopíme pokličkou a podusíme asi 15–20 minut. Mezitím si uvaříme rýži. Do kastrůlku dáme malý hrníček rýže a dva hrníčky vody, osolíme a necháme za občasného míchání všechnu vodu vyvařit.

Rýži přimícháme spolu s jedním vajíčkem a jedním žloutkem k masu. Hotovou směsí naplníme. vydlabaná rajčata. Ve velkém pekáči rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibulku. Na tu vyskládáme plněná rajčata, zalijeme je asi 300 ml hovězího vývaru a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 20 minut, během kterých si připravíme bramborovou kaši.

Hotová měkká rajčata opatrně vyjmeme z pekáče a naservírujeme ke kaši. Do výpeku z rajčat vmícháme kelímek zakysané smetany a kapku worcesteru a omáčku přidáme na talíř jako omáčku k rajčatům..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...