Můj čas na kafíčko

Špagety alla carbonara

Suroviny na 2 porce:

300 g kvalitních špaget

200 g silnějších plátků uzené slaniny)

100 g parmezánu

4 žloutky

olivový olej

mletý pepř

sůl

Postup:

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme špagety 8–12 minut. Mezitím nakrájíme pancettu na proužky. Rozpálíme pánev s kapkou olivového oleje a restujeme slaninu dokřupava. Do mísy vyklepneme žloutky, přistrouháme parmezán, směs promícháme a opepříme. Z uvařených těstovin odebereme hrnek vody, ve které se vařily, a slijeme. Slaninu dáme k těstovinám a párkrát vše prohodíme. Přidáme vejce se sýrem a přiléváme horkou vodu z těstovin. Mícháme, až se vytvoří krásně lesklá omáčka. Těstoviny servírujeme na hluboké talíře a před podáváním je ještě hodně posypeme mletým pepřem. Na stůl položíme struhadlo s kusem parmezánu, aby si každý mohl přidat sýr tak, jak to má rád.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden