Můj čas na kafíčko

Štika na másle

Máte rádi ryby? Vyzkoušejte opravdovou pochoutku.

Suroviny (na 4 porce):

800 g vykostěné štiky

rybí koření

hladká mouka na posyp

máslo nebo rostlinný olej

8 vajec

400 g tvrdého sýra na strouhání

1 kg vařené rýže

petržel

máslo na omaštění

Postup:

Vykostěnou a opláchnutou štiku osušíme, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce.Takto upravenou štiku dáme na pánvičku, kde máme již dostatečně rozpálený olej. Porci štiky (může být i candát) opečeme po obou stranách do zlatova. Hotové maso lze i zapéct: rozšlehejte vejce s nastrouhaným sýrem a touto směsí opečenou štiku polijete.Dejte na gril zapéci, aby se utvořila jemná kůrčička. Rybu dáme na talíře, obložíme dušenou rýží, mohou být i vařené brambory. Vše posypeme sekanou petrželkou. Omastíme výpekem nebo rozpuštěným máslem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden