Moje sladké tajemství

Voňavé pařížské makronky

Suroviny:


  • 250 g moučka mandlová

  • 250 g cukr moučka

  •  200 g bílků

  • 225 g cukr krupice

  • ¾ dcl vody

  • 1 špetka soli

  • potravinářské barvivo

  • náplň dle chuti (marmeláda, ovoce, krém, čokoládová pomazánka..)


Postup:

V misce smícháme mandlovou moučku s moučkovým cukrem. Bílky rozdělíme na dvě poloviny (100 a 100 g). V kastrůlku smícháme krupicový cukr s vodou. V kastrůlku smícháme krupicový cukr s vodou a necháme vařit, dokud směs nedosáhne teploty 118 °C.

První polovinu bílků vyšleháme v elektrickém robotu se špetkou soli do polotuha a postupně za stálého šlehání přiléváme horký cukrový rozvar a dále šleháme, až vznikne velmi pevný sníh. Druhou polovinu bílků přimícháme do směsi mandlové moučky s cukrem a promícháme (vznikne kaše).

Pak vmícháme prochladlý pevný sníh a hmotu případně obarvíme potravinářskými barvami. Připravenou hmotu nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou na plech vyložený papírem na pečení nebo silikonovou podložkou do tvaru koleček o průměru asi 4 cm (celkem asi 40) a necháme je 45 minut osychat.

Makronky vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 10 minut. Z plechu makronky sundáme až po úplném vychladnutí. Nakonec makronky po dvou slepíme vybranou náplní..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden