Žampionová capricciosa

Suroviny na 4 porce (8 dílků):

900 g hladké mouky

10 g droždí

10 g cukru

Také vás může zajímat ...

1 lžíce olivového oleje

0,5 l vody

20 g soli

sterilovaná rajčata

mozzarella

šunka

žampiony

olivy

artyčoky

Postup:

Mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme jednotlivé bochánky. Ty naskládáme do vyššího plechu lehce poprášeného moukou, který přikryjeme, aby těsto neoschlo, a necháme asi hodinu při pokojové teplotě kynout.

Pak těsto vytáhneme do tenké placky pouze se zvýšenými okraji, na obložení budeme kromě drcených rajčat a strouhané mozzarelly potřebovat pouze plátky šunky a žampionů. Můžeme ovšem přidat i olivy nebo artyčoky.

Pečeme v peci nebo v troubě vyhřáté na 250 °C asi 5 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...