Babiččina nádivka

Suroviny na 1 dávku:

250 g vepřové plece

Také vás může zajímat ...

250 g mletého předního telecího masa

205 g uzeného masa

7 rohlíků

50 g másla

smetana 33%

7 vejce

1 hrst mladých sekaných kopřiv

1 hrst mladého nasekaného špenátu

1 hrst nasekané petrželky

250 ml hovězího vývaru

100 ml vývaru z uzeného

sůl a mletý pepř

strouhanka

máslo na formu

Postup:

Plec a mleté telecí maso uvařte a nechte vychladnout. Poté obě masa spolu s uzeným a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát, petrželku, přilijte oba druhy vývaru, dochuťte solí a pepřem.Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vymažte a vysypejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte jej do směsi.

Tu rovnoměrně rozprostřete v pekáči a pečte dozlatova, asi 50 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...