Chalupářský buřtguláš

Suroviny na 4 porce:

600 g točeného salámu

Také vás může zajímat ...

600 g brambor

4 cibule

2 lžíce sladké papriky

6 stroužků česneku

2 lžíce sádla

1 l vody

drcený kmín

majoránka

sůl

pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kastrůlku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a znovu krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory (pokud máme rané, dáváme i se slupkou), osolíme a přivedeme k varu.

Jakmile jsou brambory měkké, dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem.

Buřtguláš podáváme s chlebem, nebo v malém vydlabaném chlebovém bochníčku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...