Moje sladké tajemství

Chutné a především zdravé

Křížaly, neboli sušená jablka si zachovávají velký obsah vitaminů i minerálů a můžeme je bez obav chroupat třeba při sledování televize. Jejich příprava je jednoduchá. Jablka omyjeme a oloupeme. To ale není úplně nutné, křížaly se dají připravit i z jablek se slupkou.

Potom je rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky. Plátky poklademe na pečicí papír a sušíme na slunci nebo nad topením přibližně jeden až dva dny. Použít můžeme i troubu rozpálenou maximálně na teplotu 80 stupňů.

Necháme ji otevřenou a jablka často kontrolujeme. Usušené křížaly uskladníme nejlépe ve skleněné, uzavřené dóze.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden