Chutné a především zdravé

Křížaly, neboli sušená jablka si zachovávají velký obsah vitaminů i minerálů a můžeme je bez obav chroupat třeba při sledování televize. Jejich příprava je jednoduchá. Jablka omyjeme a oloupeme. To ale není úplně nutné, křížaly se dají připravit i z jablek se slupkou.

Potom je rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky. Plátky poklademe na pečicí papír a sušíme na slunci nebo nad topením přibližně jeden až dva dny. Použít můžeme i troubu rozpálenou maximálně na teplotu 80 stupňů.

Necháme ji otevřenou a jablka často kontrolujeme. Usušené křížaly uskladníme nejlépe ve skleněné, uzavřené dóze.

Také vás může zajímat ...
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...