Moje sladké tajemství

Co cítíte, když vám chlap lže?

Buší vám srdce Když nachytáte chlapa, že vám lže, cítíte se nešťastná. Není to nenávist. Není to opovržení. Je to velký smutek z toho, že vám lže, ale hlavně z toho, že jste pochopila, že už mu od téhle chvíle nemůžete věřit.

Muži berou lhaní jako sport. Říkají si: „No co, lež neublíží.“ Nevíte, co je horší – jestli to, že vám lže, nebo to, že si myslí, že jste tak pitomá, že jeho lžím uvěříte

Vzdaluje se vám Ženy se zamilovávají pro to, co slyší, muži zase pro to, co vidí. Jenže vy neberete lež stejně, a tak se řídíte pravidly: 1. Nelži nikomu, kdo Ti důvěřuje. 2. Nedůvěřuj nikomu, kdo Ti lže. Pokaždé, když muž lže, se posouvá k rozchodu.

Lež je totiž úmyslné zranění. A ubližování v ženské logice stojí na opačném pólu než láska. A lež na opačném pólu než důvěra.

Prostě to víte Od pradávna mají ženy blíže přírodě. Jsou citlivější a tudíž více vnímají, co se kolem nich děje. Muži věří v účinnost svých lží, protože je soudí z mužského pohledu. Muž věří, že když oklame mozek, uspěje.

Jenže ženy se více než mozkem řídí tím, co mají vyvinutější než muži, a čemu muži nevěří, že existuje: intuicí. S šestým smyslem, který pozná dopředu to, co mozek neumí pojmenovat, se nechají vést. Odpověď znáte předem „Jak jsi to mohla vědět?“ ptá se vás muž udiveně.

Žena slovem VÍM říká to, co vlastně CÍTÍ. A směje se, protože se ptala z jediného důvodu – ze zvědavosti na mužovu odpověď. Nejsladší zadostiučinění v životě je totiž pro ženu poslouchat něčí lež, když zná pravdu.

Když žena pokládá otázku, ne proto, že nezná odpověď, ale proto, že ji naopak zná. To muž nechápe.

Buď ano nebo ne Už od přírody to máme tak, že i malá lež je pořád lež. Bez ohledu na důvod, který k ní muže vedl, je lež jasným projevem sobectví. Jsme jako semafor. Buď svítí, nebo ne. A tak to máme jako ženy ve všem.

Buď jsme těhotné, nebo ne. Buď d ono s íme dítě, nebo ne –neexistuje nic mezi. Buď je na muže spoleh, nebo ne. Zatímco muž je schopen říct: „Ale já jsem ti byl letos věrný.“ Co se vrší, nezmizí Chlap věří, že když něco špatného přikryje lží, tak to zmizí.

Žena uvažuje opačně. Kdo začne lhát, komplikuje si život. Své lži musí neustále nosit v hlavě a hlídat, aby se neprozradil. Musí na sebe vršit lživé souvislosti a kombinace. A co se vrší, nemizí. Každá lež, tak jako skládka odpadu, je jen dočasným řešením. Proto každá lež dříve nebo později vyjde najevo. Nikdy nezapomenete Lži se vrývají do srdce. Proto, že jste muži nestála za pravdu, a pro pocit selhání, jak jste mu mohla věřit. Ženy mají vyvinutější cit, než muži a tak rány, které je bolí více, než si muži dovedou představit, nezapomínají.

Když se potkají dva lidé, posekaní z předchozích vztahů, je důležité si vymezit hranice bolesti a všeho, co vám vadilo a co už nechcete opakovat..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden