Moje sladké tajemství

Co dělat při vypadávání vlasů

Říká se, že vlasy jsou korunou ženské krásy. Proto jejich ztrátu nesou ženy velmi těžce. Většinou pak hledají pomoc u kadeřníka. Skutečnou příčinu problému však mnohdy odhalí lékař.

Hormony i oslabená imunita

Vypadávání vlasů velmi často souvisí s alopecií (chorobná ztráta vlasů), kterou v České republice trpí až 35 % žen. V případě tzv. univerzální alopecie přichází člověk nejen o vlasy, ale i veškeré další ochlupení včetně obočí a řas.

Na vině jsou obvykle hormony (porucha funkce štítné žlázy a nadledvinek), oslabený imunitní systém nebo dědičná onemocnění jako třeba chudokrevnost nebo lupénka. Následná léčba proto spočívá v tom, jak nastolit v těle hormonální rovnováhu užíváním vhodných preparátů.

Kromě toho existuje ještě další možnost, a tou je transplantace vlasových kořínků, případně také obočí a řas (poslední dva problémy řeší mnoho žen i permanentním make-upem).

Relaxujte a nedržte diety

Řadě problémů lze předejít i vhodnou úpravou životosprávy.

Kvalitě vlasů rozhodně neprospívá stres. Pokud vám tedy poslední dobou zůstává v hřebeni chomáč vlasů, zamyslete se nad tím, jestli není načase trochu zvolnit. Dejte si také pozor na různé jednostranné diety.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden