Můj čas na kafíčko

Domácí krémy z vaší kuchyně

Trápí vás stav vašich rukou? Nelíbí se vám, že jsou vysušené? Zkuste si udělat domácí krémy, které je zhydratují a omladí! Nemusíte již zoufat. Přinášíme vám účinné, jednoduché a peněženku nezatěžující rady pro každou z vás!

Sladká jako med

Vlastně to není nadsázka. Med je znám pro své účinky během nachlazení. Ale je i skvělým pomocníkem v boji proti unavené pokožce, pomáhá pokožku hydratovat a dává jí přirozený lesk. Je dobré ho používat i na podrážděnou pleť, například po použití domácí chemie. Aplikace je jednoduchá, prostě med s trochou vody naneste na ruce a vmasírujte.

Bramborová šťáva

Zkuste použít obyčejnou syrovou bramboru. Díky velkému množství draslíku má velmi léčivé účinky. Třikrát týdně použijte vodu z brambor smíchanou s trochou octa. Už za pár dnů nebudete věřit vlastním očím. Pokud chcete svým rukám dopřát větší dávku vitaminů, nechte vodu s brambory odstát v chladu minimálně jeden den! Škrob uvolňuje totiž zanesené póry, zbavuje je nečistot a pokožka bude díky tomu lépe dýchat!

Zázračné kouzlo oleje

Ve snaze o krásný vzhled často používáme kokosový olej s vysokým obsahem kyseliny linolové. Aplikujeme ho jako krém. Ale zkuste na poškozené ruce šípkový olej, nebo olej z pupalky. Oba pokožku hydratují, regenerují a vytvářejí protizánětlivý filtr. Na rozdíl od kokosového oleje i lépe voní a pokožka na ně lépe reaguje. Ale nezapomeňte, že každá žena má jinak citlivou pleť.

Okurka a aloe vera

Na drobné jizvičky, které se vám tvoří na dlaních, zkuste nanést léčivý krém z aloe vera a salátové okurky. V tomto elixíru se nachází velké množství aminokyselin, vitaminů a regeneračních látek. Musíte ji nanášet denně a i tak se výsledky ukážou až za několik týdnů. Po nanesení nechte 20 minut zaschnout, pak ji smyjte.

Nebojte se svěřit ruce odborníkovi

Pokud vám nebude líto do svého vzhledu zainvestovat o něco víc peněz než obvykle, je dobré se rovnou svěřit do rukou odborníkovi. Existuje mnoho specialistů, kožních lékařů, kteří vás jednou provždy zbaví nevzhledných neduhů, které se objevují na vašich dlaních! Možností je dost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden