Nejlepší bramborový salát

Suroviny:


  • 600 g brambor

  • 3 vejce

  • 4 sterilované okurky

  • středně velká cibule

  • sůl, pepř, lák z okurek

  • 3 lžíce majonézy

  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

  • 2 lžíce plnotučné hořčice


Postup: Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory, zeleninu i vejce nakrájíme na menší kostičky. Přidáme majonézu, hořčici nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. osolíme, opepříme a dle chuti přilijeme lák z okurek. Salát začneme míchat, až když máme všechny suroviny v jedné míse.

Poté mícháme lehce, opatrně odspodu nahoru, aby se z brambor nestala lepivá kaše. Po zamíchání ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Nakonec necháme přikrytý salát v chladné místnosti odležet do druhého dne.

reklama
reklama

Komentáře