Můj čas na kafíčko

Staropražské lívance

Pojďte si s námi zamlsat a upečte si výtečné lívance.

Suroviny na 4 porce:

150 g hladké mouky

150 g polohrubé mouky

10 g droždí

50 g cukru

špetka soli

citronová a pomerančová kůra

na švestkovou omáčku:

50 g sušených švestek

50 ml červeného vína

300 g cukru

Postup:

Všechny přísady v míse smícháme tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko.To pak necháme asi 40 minut kynout. Zatím si připravíme omáčku: Švestky pokrájíme na kousíčky a za stálého míchání je spolu s cukrem vaříme v červeném víně – tak dlouho, až omáčka zhoustne. Nakonec ji dochutíme kapkou limetkové šťávy.Po vykynutí těsta smažíme vyšší lívance na rozpáleném sádle – z obou stran dozlatova. Před podáváním potřeme švestkovou omáčkou, přelijeme kysanou smetanou, pocukrujeme vanilkovým cukrem a přidáme kopeček šlehačky.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden