Moje sladké tajemství

Tradiční beránek

Suroviny:


  • 5 vajec

  • 200 g krupicového cukru

  • 200 g hladké mouky

  • 20 g másla

  • 20 g másla na vymazání formy

  • strouhanka na vysypání formy


Postup:

Tradičních receptů na beránka je spousta. Ochutnejte našeho. Vejce a cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí, poté stáhneme z tepla a stále šleháme než těsto zchladne na pokojovou teplotu. Přimícháme prosátou mouku a rozpuštěné máslo, které má přibližně stejnou teplotu jako těsto.

Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy s beránkem. Přiklopíme a pečeme 30 minut při 180 °C, poté příkon tepla zmírníme a ještě 20 minut dopečeme při 160 °C dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden