Moje sladké tajemství

Triky, jak omládnout o pět let

Každá žena chce vypadat stále skvěle a mladší alespoň o pár let, než ve skutečnosti je. Čas sice zastavit nejde, ale máme pro vás několik rad, čemu byste se měla určitě vyhnout a na čem byste měla naopak zapracovat, abyste si zachovala přirozený mladistvý vzhled.

Nedá se nic dělat, ale v určitém věku už nesnášíme oslavy a bujaré večírky tak dobře, jako zamlada. A také se na naší kráse mnohem hůře podepisují. Řešením není samozřejmě sedět doma a nikam nechodit, ale pokud chcete vypadat stále mladě, měla byste alkohol prokládat dostatečným množstvím nealkoholických nápojů a cigarety vynechat úplně.

Pokud to nedodržíte, tmavé kruhy pod očima a hluboké vrásky se vám bohužel nevyhnou. Nemusíte ale panikařit, jedna sklenka vína každý večer vám neuškodí, naopak vás hodí do pohody, a funguje tak trochu jako omlazující kúra.

Neponocujte

Se slavením dlouho do noci jde také ruku v ruce nevyspání.

Takové ponocování vás ale stojí mnoho sil a co vás dříve vyřadilo s normálního provozu na den nebo dva, vás dnes poznamená klidně na celý týden. Právě spánek a odpočinek je přitom hlavním pomocníkem k udržení mladistvého vzhledu.

Proto mu věnujte alespoň sedm hodin denně. Dospáváním o víkendech už situaci nijak nezachráníte.

Kouzlete s malovátky

Když budete dodržovat několik jednoduchých triků v líčení, budete rázem o pár let mladší.

A jaké to jsou? Vrásky nezakrývejte silnými vrstvami make-upu, jinak je naopak zvýrazníte. Používejte oční korektory – nejlépe krémové, protože ty ve vráskách nezasychají. Vyhněte se ostrým barvám a používejte přirozené stíny na oči (hnědou a šedou).

K vnějšímu koutku vždy tmavší a k vnitřnímu světlý odstín. Svůj pohled rozzáříte také perleťovými stíny, nejlépe zlatavými. Na pleť používejte rozjasňovače a make-upy, které obsahují částečky odrážející světlo.

Omlaďte šatník

Možná se v nich cítíte dobře, protože jste nenápadná, ale věřte, že černá, šedá a hnědá barva nejsou pro vás. A pokud si netroufáte na výraznou sukni nebo halenku, pořiďte si alespoň jeden veselý a barevný šátek, případně kabelku nebo jiný doplněk.

Budete hned vypadat mnohem mladší! Skvělým tipem je také pudrově růžovou šála, která vám dodá mladický šmrnc, nebo sako ve stejné barvě. Bát se nemusíte ani geometrických vzorů..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden