Můj čas na kafíčko

Věřím ti, miláčku!

Jak poznáte, že novému partnerovi můžete začít důvěřovat a znovu otevřít srdce?

Každý z nás je ovlivněn neúspěchem z minulých vztahů. Někdo kolem svého srdce vystaví hradbu, aby mu už nikdo neublížil, a někdo se pro změnu s důvěrou odevzdá nové lásce. Jediný orgán, který vám radí dobře, je vaše srdce. Naslouchejte mu…


Je poklad objevit partnera, který vás nabíjí a inspiruje k tomu, abyste se stávala tou, kterou chcete být. S chlapem, který za vámi sleze i do bahna, protože nestrpí, abyste tam zůstala sama, překračujete svůj stín a překonáváte strach, protože máte vedle sebe toho, kdo vám dá to nejcennější – svůj čas.


A to vše proto, že mu na vás záleží a chce, abyste byla bezvýhradně šťastná. Někdo si uvědomí, koho po svém boku měl, až když zůstane sám. Pak to najednou ví, a ve zlomku vteřiny zmoudří. A obětoval by všechno možné pro váš návrat. Ale pro vás už je pozdě.


Ve dvou život chutná lépe.

S vámi, nebo bez vás? 

Když druhý přestane komunikovat, tak náhle vyvstanou pochyby, domněnky, nejistota a nezodpovězené otázky. Po rozpojení osudového vztahu je tím nejčastějším slovem: Nevím. Když partner začne říkat, že neví, co bude dál, že potřebuje být sám, začíná pochybovat.

Neví, co je ani co bude. Nerozumí vám ani sobě. Je to náhle, jako by mezi vámi vypadl signál. Cítíte se osamělá jako televizní vysílač, o jehož signál nikdo nestojí. A zoufale přijímač potřebujete. Ale přijímač musí fungovat na stejné vlnové frekvenci.

Potřebujete znát, na čem jste 

Upřímnost je sourozencem důvěry. Schopnost říct druhému to, co si myslíte, a jednat podle toho znamená, že jste pro druhého čitelná a spolehlivá.

Kolik je ve vašem životě osob, na které se můžete spolehnout; kterým se můžete bez obav svěřit a vědět, že vám nebudou mazat med kolem úst a nevrazí nůž do zad?

Upřímnost a důvěra jsou největší tmely dlouhodobých vztahů a jsou to projevy nejvyšší lásky. Ztráta takového člověka může být nenahraditelná. Stačí první střet s falší, přetvářkou a podrazem, a přestáváte druhému věřit. 

Chybíte mu jako on vám?

Existují dvě roviny vztahu. Ta, kdy se partnera můžete dotýkat, cítit ho a povídat si s ním. A pak ta, která se děje ve vašich představách. Vstupuje vám do snů, jste plná emocí, a hlavně domněnek.

Ačkoli není u vás, je mnohem blíž: ve vás. Stýská se vám a ptáte se sama sebe: Chybím mu stejně jako on mně? Osamělý člověk má mnoho výhod.

Nikdo ho nemůže zradit. Může se spolehnout jen sám na sebe. Jenže dříve či později zjistí, že potřebuje ucho na vyslechnutí, paži na obejmutí a srdce na pochopení. 

Je to dar z nebe, když je sladce i bez cukru.

Umí vás podpořit

Skutečná láska nezná podmínky a slova ALE a KDYŽ. Skutečná láska je čistá emoce, bez přispění rozumu. Neklade si podmínky typu: „Podpořím tě tehdy, když budeš dělat to, co chci já.“ Proto když se někdo rozhodne odejít z vašeho života, nezdržujte ho. Kdyby chtěl zůstat, zůstane.

I když se vám může chvíli zdát, že obětoval váš vztah pro své vlastní štěstí, přijměte to. Vaše srdce může být šťastné, protože on je šťastný. A hlavně: dal vám prostor, abyste mohla být mnohem šťastnější s někým jiným. S tím, který s vámi bude chtít zůstat.  

Výměnný obchod naplněný krásou

Každý z nás potřebuje podporu a pochopení. Tím se ve vztahu zvyšuje objem lásky, empatie a energie. Když vám chlap dokáže naslouchat, můžete vidět své problémy jinýma očima, jiným mozkem a jiným srdcem.

A stejně tak i vy jste připravená vyslechnout svého partnera. Je to jeden z nejkrásnějších výměnných obchodů. Tím, jak se k sobě chováte, říkáte jeden druhému: „Dnes tu jsem pro tebe a třeba tu zítra budeš ty pro mě.“ Tím k sobě nalézáte stále hlubší cestu a máte pro sebe jedinečný význam…

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden