Závin se zelím

Vyzkoušejte úžasný závin se zelím, který se výborně hodí i k vínu.

Suroviny na 6 porcí:

1 listové těsto

700 g kysaného zelí

200 g nakrájeného eidamu

200 g nakrájené uzeniny

1 větší cibule

1 lžíci sádla

100 ml smetany

2 klobásy

1 lžičku drceného kmínu

1 lžičku soli

1 vejce

Postup:

Cibuli nakrájíme a zpěníme na lžíci sádla, přidáme kysané zelí (to můžeme ochutit podle potřeby) a osmahneme.Zalijeme smetanou a necháme prohřát. Vyválíme listové těsto, poklademe uzeninou, sýrem a zelím. Doprostřed položíme klobásy (nejlépe pikantnější) a zavineme, kraje řádně utěsníme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, solí a propícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 40 minut. Podáváme vlažné a zapíjíme vychlazeným pivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden