Dýňové rizoto

Suroviny:

  • 1 kg dýně Hokkaido
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 varné sáčky kulatozrnné rýže
  • 1,5 l zeleninového bujonu
  • 50 g másla v1 cibule
  • 1 malá sklenička bílého vína
  • 50 g parmazánu

Postup:

Troubu předehřejeme na 220 °C. Kousky dýně promícháme se lžící oleje. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 30 minut. Mezitím vložíme dva sáčky rýže do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. V jiném hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme cibuli a 10 minut za občasného míchání opékáme. Přidáme okapanou rýži, vlijeme víno a za občasného míchání jej necháme odpařit.

Jednu polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmícháme do rýže.

Také vás může zajímat ...

Na konec do rizota přidáme pečené kousky dýně, zamícháme a posypeme nasekaným parmazánem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...