Moje sladké tajemství

Kuřecí filety s broskvovým salátem

Suroviny:  4 kuřecí prsa  6 lžiček sójové omáčky  2 lžičky mletého zázvoru  4 lžíce drůbežího vývaru  4 lžíce pomerančové šťávy  2 lžičky medu  4 lžičky chilli koření  špetka soli a pepře

Postup:

Ve větší misce smícháme olej, 2 lžičky sojové omáčky a špetku zázvoru. Touto marinádou potřeme kuřecí prsa, promícháme je s nimi a uložíme na 10 minut do ledničky. Ještě lepší ale samozřejmě bude, když maso necháte odležet déle, v ideálním případě přes noc. Získá tak mnohem lepší chuť.

Poté maso přendáme na plech vyložený pečícím papírem a a pečeme pod grilem při nejvyšší teplotě, dokud nebudou krásně zlatavá. V polovině pečení filety otočíme a stále na ně dohlížíme. Mezitím omyjeme broskve, zbavíme je pecky a nakrájíme na měsíčky.

V misce smícháme pomerančovou šťávu, vývar, med, lžičku sojové omáčky, zbytek zázvoru a chilli. Na talíř naaranžujeme grilované maso a vzniklou omáčkou přelijeme broskve pokrájené na měsíčky. Přejeme vám dobrou chuť!.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden