Můj čas na kafíčko

Svatomartinská husička s mandlovou nádivkou

 Suroviny pro 4 osoby:

asi 4kilová husa

kmín

čerstvý zázvor

med

sůl

Na nádivku:

6 tvrdších housek pokrájených na kostky

300 ml mléka

2 vejce

60 g polohrubé mouky

50 g pokrájených žampionů

na špetku nože muškátového oříšku

20 g mandlí

kadeřavá petrželka

sůl

Postup:

Nejprve si připravíme nádivku: housky nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Pak přidáme další přísady, promícháme – a je hotovo. Husu osolíme, posypeme kmínem a potřeme marinádou z čerstvého zázvoru a medu. Připravenou nádivkou pak husu naplníme.  Pečeme pomalu v troubě předehřáté asi na 160 °C, dokud nezezlátne (pozor – zázvor se nesmí spálit!), tedy asi 90 minut.Na začátku ji podlijeme trochou vody. Můžeme obložit čtvrtkami jablek. Hotovou husu podáváme s knedlíky vařenými v páře a dvěma druhy zelí, místy na Moravě a na Slovensku se jí s lokšemi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden