Brčálka – šťovíková polévka

Bojujete s jarní únavou? Polévka z pro mnohé neznámým šťovíkem vám dopřeje pořádnou dávku energie.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

větší hrst šťovíku, 60 g přepuštěného másla, 40 g hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, 200 ml smetany, špetka mletého bílého pepře, 2 špetky pálivé papriky, 1 žloutek na zjemnění, sůl

Postup

Na másle krátce orestujeme šťovík, zaprášíme moukou a upražíme jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím vývarem a prošleháme. Podle chuti přisolíme a zvolna cca 20 minut provaříme. Do hotové polévky vmícháme smetanu a špetku bílého pepře. Chuť polévky zjemníme žloutkem, který vmícháme do již odstaveného hrnce s polévkou, a poté ji už nevaříme.

Polévka tak získá hladkou a krémovou texturu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...