Moje chvilka pohody

Ovládejte své pocity

Neničte si zdraví a vztahy výbušností a křikem. Negativní emoce nelze zcela odstranit, ale je důležitý správný přístup k vypouštění emocí.

Zlobíte se denně, zuřivost, nespokojenost a zloba k vám patří, i když nechcete. Emoce, které jsou negativní vás provokují. Musíte je nějak vypustit ven. Křičíte, ječíte, sprostě nadáváte, ubližujete slovy, vyhrožujete, možná i fyzicky utočíte. Pak se zavíráte do sebe, pijete alkohol, kouříte jednu cigaretu za druhou.

Každý je nepřítel

Každý řeší svoje emoční trable po svém. Když vás někdo vytočí, hledáte možnost, jak se té zuřivosti zbavit. Vůbec u toho nepřemýšlíte a kdokoli vám v té chvíli stojí v cestě je nepřítel.

Pomáhá začít něco dělat

Když se chcete zbavit přemíry negativních emocí, jděte třeba umýt nádobí nebo dělejte nějakou jinou činnost. Jde o uklidnění při činnosti, která přinese nějaký dobrý výsledek.

Činnost a zaměstnání mysli je navíc mnohem lepší, než si zničit zdraví a vztahy výbušností a křikem. Někdo chodí cvičit, jiný běhat, další vezme psa na procházku. Někdo uklízí.

Je důležité vychladnout

Když se nebudete ovládat, může se stát, že druhá strana ten nápor nevydrží a vám do budoucna zůstanou oči pro pláč. Nebo se zničíte zdravotně. Trápení, hněv, zlost a křik můžete vždy zmírnit, záleží na našem přístupu k takové situaci.

Negace jsou špatné, ale v dnešním uspěchaném světě se jim nevyhnete. Je proto třeba být koordinátory svého hněvu. Pracujte na sebeovládání a po útoku negativních myšlenek se zkuste meditací nebo jiným, vámi osvědčeným způsobem zevnitř očistit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden