Dýňová sladká buchta

Suroviny:

350 g hladké mouky

Také vás může zajímat ...

600 g dýně

160 g cukru

2 vejce

60 g másla

180 g hrozinek

1 balíček vanilkového cukru

½ balíčku prášku do pečiva

Postup:

Dýni oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostky. Vložíme do pekáčku vytřeného máslem a pečeme ve středně rozpálené troubě asi čtvrt hodiny. Hrozinky namočíme do vroucí vody. Mezitím vymícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme rozehřáté máslo a opět důkladně vymícháme. Upečenou dýni spolu se scezenými hrozinkami rozmixujte dohladka.

Přidáme k vaječné směsi, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a 20–30 minut pečeme v troubě rozpálené na 180 °C.

Vychladlý koláč můžeme přizdobit šlehačkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...