Můj kousek štěstí

Hovězí guláš s červenou řepou

Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena: 78 Kč

Hovězí maso se s červenou řepou velice příjemně snoubí. Guláš můžeme podávat s chlebem rýží, brambory či knedlíky.

Suroviny:


  • 400g hovězí maso

  • 2 menší červené řepy

  • 4 brambory

  • 1 větší cibule

  • 3 stroužky česneku

  • sůl, pepř, paprika sladká i pálivá, chilli, kmín

  • voda olej na smažení a olivový olej



  1. Nakrájíme cibuli na drobno a dáme zlehka zasmažit na oleji, nejlépe ve větším hrnci.
    Hovězí maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibulce.

  2. Promícháme a dále přidáváme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme 2 střední lžíce červené papriky, trošku chilli a jen zlehka zasmažíme. Pak podlijeme cca 2 dcl vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit zhruba cca 30 – 35 minut.

  3. Oloupeme si brambory a řepu a nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky a přidáme k masu. Nesmíme zapomenout dolít vodou. Jeli maso měkké a brambory s řepou dovařené, už jen dochutíme. Na talíři můžeme ještě zakápnout trochou olivového oleje..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden