Můj čas na kafíčko

Pstruh s parmskou šunkou

Suroviny na 4 porce: 

400 g pstruha

100 g kukuřičné mouky

1 lžička sladké papriky

8 plátků šunky

2 rajčata

sůl

2 lžíce olivového oleje

snítka rozmarýnu

citron

Postup:

Důkladně omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Kukuřičnou mouku smícháme se sladkou paprikou a ryby v ní obalíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na talíř a pokapeme je olivovým olejem. Citron nakrájíme na čtyři plátky. Rozehřejeme pánev a zakápneme ji trochou olivového oleje. Pstruha pečeme z každé strany pět minut.   Až bude povrch ryby křupavý, vyjmeme ho opatrně z pánve a obalíme jej parmskou šunkou tak, aby ho všude zakrývala, a přidáme snítky rozmarýnu. Znovu vložíme na pánev a pečeme další minutu z každé strany. Talíř ozdobíme citronem, který pstruhovi dodá lehce nakyslou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden