Pstruh s parmskou šunkou

Suroviny na 4 porce:

400 g pstruha

Také vás může zajímat ...

100 g kukuřičné mouky

1 lžička sladké papriky

8 plátků šunky

2 rajčata

sůl

2 lžíce olivového oleje

snítka rozmarýnu

citron

Postup:

Důkladně omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Kukuřičnou mouku smícháme se sladkou paprikou a ryby v ní obalíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na talíř a pokapeme je olivovým olejem. Citron nakrájíme na čtyři plátky. Rozehřejeme pánev a zakápneme ji trochou olivového oleje. Pstruha pečeme z každé strany pět minut.

Až bude povrch ryby křupavý, vyjmeme ho opatrně z pánve a obalíme jej parmskou šunkou tak, aby ho všude zakrývala, a přidáme snítky rozmarýnu. Znovu vložíme na pánev a pečeme další minutu z každé strany.

Talíř ozdobíme citronem, který pstruhovi dodá lehce nakyslou chuť.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...