Můj čas na kafíčko

Chcete být šmrncovní i po padesátce?

Doba postoupila kupředu a za dnešními zralými ženami se mnohdy otočí i o generaci mladší muži! Jak to dělají? To vám rádi prozradíme!

Je opravdu možné, aby ženy přestaly podléhat mýtům o tom, že v padesáti letech život vlastně končí a všechno hezké je už za námi? Ano je. Ale chce to velkou dávku pozitivního myšlení, pečovat o sebe a vyměnit pohodlné sezení u televize za aktivně trávený odpočinek venku.

Neberte to jako životní přelom

Stejně, jako se to říká o hubnutí, i stárnutí je do jisté míry otázkou psychiky. Ve chvíli, kdy vám padne padesátka nesmíte nastalou situaci brát jako životní přelom, protože se vlastně nic tak zásadně nemění. Nebo snad ano? Stále jste to vy a vaše ženství tímto kulatým výročím neztrácí vůbec nic. Dokažte proto svému okolí, že se nestydíte za své vrásky. I ty mohou být krásné! Nemusíte je zakrývat, stačí, když se je naučíte zjemnit.

Neupadejte do stereotypu

Velmi důležité je, abyste ani ve svých denních činnostech ani ve svých myšlenkách, neupadala do unavujícího stereotypu. Do práce choďte čas od času jinou cestou, zajděte občas na výstavu nebo si v květinářství jen tak pro radost kupte kytku. Každá žena má něco, co ji naplňuje, ať už je to její práce, zahrádka nebo malování.

Nejdůležitější jsou vaše oči

Světoznámá vizážistka Lisa Eldridge radí zralým ženám,.jak se líčit, aby jejich tvář získala zase jas a šmrnc. Nejdůležitější je prý zvýraznění očí, ovšem bez výrazných linií. Vyhýbejte se těžkým makeupům, tvrdým liniím kolem očí a výrazných očních stínů. Vsaďte raději na přirozené nahé líčení.

Naučte se nosit své vrásky

Snahou zamaskovat stopy stárnutí ve tváři mnohdy ženy docílí tzv. "papírové vzhledu". Navíc makeup často zaschne a zbytečně vaše vrásky zvýrazní. Naučte se používat tónovací zvlhčovací balzámy, korektory a líčidla typu "natural look".

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden