Moje sladké tajemství

Jak si zachovat opálenou pleť

Záleží na tom, jak se sluníte

Opalujte se proto pomalu a pozvolna. Platí, že čím pomaleji se opalujete, tím déle vám pak vydrží. Naopak, když vylezete na první sluníčko, bez ochranného krému a prosedíte na něm celé odpoledne, tak se leda tak spálíte.

Kůže sice posléze také zhnědne, ale už za pár týdnů bude zase bílá. Mnohem lepší je se opalovat jen do hněda a červenou a mnohdy i bolestivou fázi přeskočit. Takto získaný hnědý odstín je totiž mnohem trvanlivější.

Takže se teď poctivě mažte krémem s ochranným faktorem 30 a po pár dnech na sluníčku už budete moci přejít i k patnáctce.

Nezapomínejte na hydrataci

Opálená kůže má sklony k vysoušení, proto ji pravidelně vyživujte a hydratujte tělovým mlékem.

Ideální je pořídit si také speciální mléko určené k péči po opalování. Obsahuje totiž zklidňující složky, které zmírňují případné poškození pleti slunečními paprsky. Dnes se navíc prodávají taková mléka, která mají schopnost opálení udržet a prodloužit.

Nebojte se peelingu

Jednou za týden můžete provést také jemný peeling celého těla. Rozhodně se nemusíte bát, že byste se tímto „obrušováním“ pokožky připravili o bronzový odstín. Ve skutečnosti je to přesně naopak.

Kůže se zbaví odumřelých částí a opálení se tak ještě víc zvýrazní. Navíc na takhle ošetřenou kůži budou lépe působit všechna vyživující mléka i ochranné krémy, protože účinným látkám nebudou v cestě bránit žádné odumřelé kožní buňky.

Dejte pozor na chlor a solária

Pokud je to jen trochu možné, vyhněte se bazénům s chlorovanou vodou, ale také soláriím a horké sprše. Všechny tyhle vlivy totiž kůži ještě více vysušují a urychlují její odlupování. Mimochodem, věděli jste, že kůže, která je zvyklá na solárium, se potom na sluníčku opaluje jen velmi pomalu? Připravíte se tak o váš přirozený bronzový odstín.

Podpořte barvu po dovolené

Na chvíle strávené na pláži už jen vzpomínáte, přesto můžete opálenou kůži ještě podpořit. Dodržujte pravidelný pitný režim a můžete si pořídit i tabletky s betakarotenem, které pokožku udrží déle krásnou.

Vytrácející se opálení můžete doplnit samoopalovacími krémy..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden