Moje šťastná hvězda

Jak správně kombinovat své šperky

Buďte šik v každé situaci

Plesová sezona je za dveřmi, a tak už možná vybíráte šaty i šperky na maturitní ples své dcery nebo vnučky. Pokud váháte zejména se šperky, poradíme vám, jak je zkombinovat tak, abyste byla královnou večera.

Méně je více

Pamatujte si základní pravidlo, že dva, maximálně tři třpytivé kousky bohatě stačí.

Větší množství prstenů doplněné o náušnice, náhrdelník a nedej bože i čelenku působí přehnaně a velmi lacině, zvlášť pokud šperky nejsou pravé. 

Dokonce i módní ikona Coco Chanel ví, o čem je řeč, protože pronesla známou větu: „Předtím, než vyjdete na party, vraťte se k zrcadlu a sundejte jeden šperk.“

Zaměřte se na jeden prvek

Je to klasika, která stále platí. Pokud na velkou večerní zvolíte opulentní náhrdelník, do uší zavěste miniaturní náušnice, nebo je dokonce úplně vynechte. U výrazných náušnic naopak zapomeňte na náhrdelník, nebo zvolte třeba jen jemný řetízek. Také velký náramek přitáhne pozornost k vašemu zápěstí, a není třeba ji už odvádět jinam. Své šperky vždy pečlivě volte podle stylu a barvy šatů, ale také podle účesu.

Zlato, nebo stříbro?

Letité pravidlo, že zlato a stříbro se nesmí kombinovat, je už passé stejně jako to, že kabelka musí ladit s lodičkami. Pokud je budete citlivě nosit, vůbec to nevadí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden