Moje sladké tajemství

Jak o sebe pečovat na cestách?

Plánujete, že si na pár dnů vyrazíte někam k moři, k jezeru nebo řeba do hor? Je jasné, že s sebou nechcete brát žádné zbytečnosti, proto jsme pro vás připravili stručný seznam těch nejnutnějších věcí, které byste měli mít při ruce pro případy nouze.

Malá balení ušetří místo Pokud nechcete brát celé velké balení vašeho oblíbeného šampónu, kondicionéru nebo sprchového gelu, přelijte si tyto prostředky do malých plastových lahviček. Ty koupíte v každém obchodě s drogerií, nebo domácími potřebami.

Vždycky volte ty nádobky, které jdou opravdu dobře uzavřít, nejlépe šroubováním. Nestojí mnoho a vaše zavazadlo díky nim bude o mnoho lehčí! Navíc je můžete využít i při příští dovolené. Do lahviček a misek můžete odebrat i část krémů, olejů a dalších produktů, které jste zvyklí používat.

Opravdu toho nemusíte brát mnoho, stačí jen malé množství. Zkuste si týden před odjezdem poměřit, kolik daných produktů za těch pár dnů vyčerpáte a podle toho se sbalte. Další drobnost, která se vám na cestách bude hodit jsou jednorázová holítka.

Stojí pár korun a udělají vám velkou službu.

Nepodceňujte intimní hygienu

Předem víte, že na cestě do vaší cílové destinace strávíte v autě nebo autobuse třeba i celou noc? Přibalte si do příruční tašky také vlhčené ubrousky jak na ruce, tak i speciální balení na intimní části těla.

Pomůžou vám v situacích, kdy si nebudete moct dát sprchu. Ubrousky na ruce zase využijete před každou svačinkou či občerstvením. Vynikající jsou i dezinfekční gely na ruce, které se vyrábí v malých baleních.

Přecházejte problémům

Abyste na příjemné povalování a relaxaci u vody nevzpomínali s popáleninami, nebo klíštětem, nezapomeňte na opalovací krém a repelent. Slunce má obrovskou sílu, i když se zrovna schovává za mraky! A exotičtí komáři a další mušky můžou napáchat nepříjemné zdravotní komplikace.

Proto je lepší problémům předcházet a používat ochranné spreje..
.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden